Followers

There was an error in this gadget

31 January 2010

Aku Nak Yang Itu~

Posted by SnoW cRysTaL at Sunday, January 31, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
Aku suka shopping.Tp nak kata shopping tu sebati ngan aku,x bley jugak..sbb bukannya aku ade duit pun..
Alangkah bagusnya kalau tetiba hujan duit...haha..ok,aku senget.Tp aku bukan materialistik.Bagi aku,shopping tu satu kepuasan.Ia sangat berbeza dengan shopping brg keperluan.Bila aku tahan habit shopping aku untuk satu tempoh masa tertentu,bila dpt beli je,ak trus dpt tarik nafas lega+puas..Segala hormon2 excited n gembira aku naik mendadak.Sebab itu bahaya bawak aku ke tempat2 seperti rantau panjang.Even wakaf che yeh yang x best tu pon,duit bley abes gak beli tudung.Aku x kira murah ke mahal,aku bantai jer..Yer la,aku bkannya brand conscious pown..sebab x layak nak brand conscious pon..hahaha.x der duit buat cara x der duit.Haha..at least aku ni sedar diri la jugak..Time x der duit,telan air liur je la tengok brg2 best kat supermarket..

Mak aku kurang percaya nak bagi duit banyak kat aku,bila aku mntak nak beli barang.Sebab tu dorang selalu mintak list barang yang aku beli..sebab kalau bagi jer,mesti x der balance punye..sebab tu kena bg duit cukup2 jer kat aku..Lain la adik aku,pndai la jimat sket dari aku.Kalau waktu skolah dulu,duit aku banyak abes untuk makanan,and barang2 catalog..x kira la avon ker,catalog xx ker,catalog x der jenama ker..
Waktu matrix lak,aku banyak abeskan utk brg2 kat watson,mkan tempat2 yg konon2 ekskusif sket,and subang.Hmm,sebut subang,da lama giler x beli subang.Dulu aku suke collect subang,tambah2 anting2.Telinga pun da baper kali tebuk.Tutup,tebuk..tutup,tebuk lagi.Kalau dikalangan rummet2 aku..bila ktaorang abes beratus..aku sorang jer yg x der brg(means x nmpak beli ape)..Sebab sumer brg aku kecik.Bayangkan duit elaun matriks kejap jer abes,sedangkan dalam masa yg sama aku guna elaun matrix+elaun pama(sbb rumah aku dekat).Da masuk u,brg abes utk kegunaan awal2 sem,seperti beli makanan2 over merepek,air 3in 1 byk jenis,konon la nak setiap jenis minuman kat bilik,yg bercoklat,tea,coffee,air jus....Aku rasa makanan jer da beratus..baju jarang2 beli,tp skali beli ,aku rembat banyak2 trus..Lagi satu ,aku kuat beli brg2 utk kuruskan badan.Slimming gel la,slimming salt la,cd exercises tiap2 sem aku beli,Lax 5 la.Tp hakikatnya,aku x disiplin pun dlm pkai mnde2 ni..Mana la nak berkesan..Lax 5 dulu,beli jer,last2 bwak balik bg mak,sbb rasa dia...urggh..uwekk,x sedap.Then,mak aku berleter..

"Nak beli sangat,rasa mcm ni pn x ley tahan"

Sebab dulu aku da penah minum tea org kg mak aku..rasa sgt terrible.Cream2 lak,dia suh pkai 14 hari straight,aku pkai x smpai sminggu da brenti...pastu pkai bile rajin jer.
Ni ranking brg2 yg aku suke beli,tp x slalu dpt beli...

  1. Baju(termasuk seluar ..pndek kata pakaian la)-->yg ni sebab mmg slalu pkai.Aku cepat jemu dengan baju2 yg da sedia ada.Lgpun,ak x reti sgt jaga baju.Dah jemur x reti2 angkat,mmg cepat lusuh la kan baju.
  2. Brg2 pnjagaan muka/badan-->ni kes terpengaruh dengan iklan@testimoni
  3. Beg @kasut@aksesori@jam-->semua ni berada di ranking yg sama,sbb aku kurang tertarik nak beli..kecuali kalau aku mmg berniat.
  4. buku@majalah-->dulu aku kuat beli buku,cuma skang da kureng..x bca novel sgt pn sjak2 msuk u ni
  5. brg2 utk masak-->yg ni kdg2 jer,bila balik rumah jer...tp aku suka beli utk brg2 resepi yg ak nk try,bukan brg dapur hari2..Mak aku suke berleter,aku ni suke makan pelik2..Sebab tu,bila mak aku x der,bermaharajalela aku menerai resepi2 baru.
  6. brg2 elektronik-->enset,mp3,external...Aku jarang beli,sbb yg ni mmg ayah aku x bg beli sndiri(tp mp3 n external tu bley jer beli sndiri)
  7. motor/kereta-->ni of coz la x dpt beli.Ni aku tulis in term of masa2 akan dtg.Aku sgt bernasib baik sbb aku bukan peminat kereta..so,dapat beli viva jer pn x kisah.
Sebenarnya kan...aku tulis entry ni,sebab.............sebab..................














.Aku berkenan satu baju dalam catalog tu...setiap kali aku tengok,hati aku berperang..nak beli ke x,nak beli ke x nak?kalu beli,bole ikat perut ke nnt?ngee~~


aku da lama tahan tengok catalog2 kat bilik tv dm1 ni..hoho...hari2 catalog tu menggoda aku.
"Aimi...dtg la tengok"
"Aimi.......banyak baju cantik2 ni"
"Aimi...........murah jer ni"

Ciss...pndai pulak catalog2 tu bercakap....

28 January 2010

Perubahan yg x menjadi

Posted by SnoW cRysTaL at Thursday, January 28, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
aku x tau la nape ak teruk sgt lately...nmpaknya mcam ak da kmbali to my old self..aku yg kat matrix n ak msa 1st year..klas miss aisyah 3 kali straight aku ponteng.Tp siyes,yg hari ni nye bukan sngaja nk ponteng...sbb miss Aisyah postpone klas.2 lebih tu ak da agk2 nk bersiap,tba2 dpt msej klas 3.30ptg.Aku mase tu mmg x der mnde nk buat + ngantuk.Skali boom atas katil,ngan klas2 arab skali aku ponteng..n termiss ujian hari ni.Kat sini aku bukan nk salahkan org lain,tp nk blame diri sndiri yg not able to catch up with jadual lecturer yg sentiasa berubah ni.Adeh la,yg pegi tido tu apesal..klinikal lak mmg dtg lewat pg2..n ley lak aku nk balik awal..En Safri pn agaknya da bosan ,sbb aku sikit2 nk balik,sikit2 nak balik...mcm td,mula2 nk mntak g minum,pastu mntak blik trus...hoho,dpt la blik kul 11.30...hahaa,tp mmg x der ape nak wat...log book aku simple giler,hohoho...eca,ang x yah risau..aku nyer log book lg la x dpt good,n jauh lg buruk dr logbook ang,kekeke..

Untuk ca ahad ni lak,mmg x baca pa per lg...otak aku ni asyik busy ngan mnde2 x berpekdah jer...maybe mlm ni kena start..Aku pun x nak la dpt truk,tp da kul 8 lebey ni,ape yg aku wat??bgun tido,ngadap laptop..Tp just pray la,do the best later..Aku x sabar nk abes n nk grad,dlm mase yg sama,aku sayang jugak nk tinggal kwan2 aku kat u ni...per kata aku bwak korang keje skali ngan aku jer nnt,bole?ahaahaha.
Ni belum lg wat research....tp siyesly,aku sgt bosan g klinik pg2..camne yer nk bg otak aku berfikir dengan axtive sket..Ni msuk klinik,mcm endah x endah jer blaja...sngaja jer nak failkan ospe aku...adui..
B.E.R.U.B.A.H sbenarnya sgt sukar untuk aku...

23 January 2010

Love Is Dangerous

Posted by SnoW cRysTaL at Saturday, January 23, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
Cinta?Tuhan jadikan cinta untuk pasangan,bukan pasangan gf bf,tp antara suami isteri.Apa jadi kalau wujud jugak cinta antara gf bf?Maka wujud lah satu dunia fantasi yang penuh warna warni di infiniti.Kononnya dunia ni dorang berdua jer yg tinggal(how lame)...

Ok,kisahnya...i got 1 fren,dia kapel dr skola mnengah slama 7 taun..then kekasih dia tu tinggalkan dia bila da msuk u,sdangkan dia di pringkat sijil jer..Skarang dia sgt lagho dan terawang2 dlm dunia cinta yg x kesampaian tu...Adui,plzz la kembali ke realiti.Cinta supposed to be real,not fantasy..cinta perlu nk sambung generasi,bukan buat org lagho.The problem is dia x dpt terima hakikat,and refuse to berpijak di bumi yg nyata..tak nak kembali ke dunia realiti..Eii,actually menyampah lak ngan org cmni..bukan x de options,tp dia yg pilih nak pk ex dia tu 24/7..Lg baik dia pkir Pencipta Yang Maha Esa,dr pk ex dia tu...Kononnya,dia happy bila pk ex dia tu...

Disini silapnya bila ramai org pilih utk bercinta.Meletak kepercayaan 100% pada psangan.Aku tahu mesti ade orang akan kata aku x layak nak berceramah kat sini sbb aku x der pengalaman,tp tolong la...ak ade rasional yg tersendiri...Ruuugi sgt saper yg kapel(i'm not being prejudice,oke?).Ingatlah,dunia yg kita tinggal skarang ni real,REAL..tolong faham itu..Kalau enggan nak faham yg ni,golongan ni la yg tolong tambah patient kat tanjung rambutan tu..

Orang mesti cakap,
"eleh,dia tu ckp senangla"
"da rase baru tau"
"entah2 lg truk klau dia yg bercinta"

Aku x heran klu korang ckp sumer2 ni kat aku,sbb bukan ke tuhan x bg bercinta(kapel) dr awal lg?Oke,ak tahu ,ak bukan la islamic,aku bukan anti kapel..Zaman skarang ni,org kapel sbelum kawen..Ade yg bercinta di zaman skola..n lpas tu kawen,sbb jodoh dorang pnjang...Ingat jodoh di  tangan tuhan..Tp bg aku,jangan la bercinta masa skolah yer adik2...Pnjang lg mase..Bercinta la time keje nnt,at least time tu busy, xder la brada di alam fantasi sangat..Da stabil,trus kawen..Buat ape buang mase bercinta lama2?

Yg aku sakit jiwa sgt,
"jiwa aku terasa kosong sgt"
"klu camtu,ingat la tuhan"
"ermm..."
"brape kali pk ex tu dlm sehari?"
"all the time"
"weh,balik la ke realiti,dia da bhagia ngan org len"
"x nak.."
"kenapa x nak?"
"aku suke mcm ni"

"pelik tol"
"aku happy ade ex tu"

See?jelas kelaghoan nya?Buang mase jer aku jadik kaunselor dia ni...mule2 tu aku ikhlas la nak tolong,tp klu dia x nak tlong diri dia sndiri,so x guna la aku nk tolong pun.

previous conversation,
"aku x nak kawen"
"apsal lak?"
"x nak la.."
"eleh,kang da tua2 sok baru trasa nak kawen bile x der org jaga time tua.."
"x der la,tua nnt pk mati jer"
"nape x nak kawen?"
"x nak sakitkan org lain,sbb mmg x dpt trima org lain lg da"
"Adeh,suke ati la.."

Betapa cinta tu memudaratkan diri dia sndiri...isk3..ni la jadik klu salah guna cinta..

Top 8 men wanted by women

Posted by SnoW cRysTaL at Saturday, January 23, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
-just for fun-


Top 8 men wanted

1. Si prince charming
-of coz la rmai gals yg tergila-gilakan lelaki pakej lengkap ni ,hensem,kaya,baik,kuat,smart,strong,protective.pndek kata sumer yg baik2 belaka.Dari kecik disogok dengan fairy tales,maka ramai gals yg percaya suatu hari nnt,ade prince charming yg akan melamar n live happily ever after..

hakikatnya---> setiap wanita dijadikan utk pasangannya, jadi ader la prince charming korang nnt,cumanya..maybe x sehensem@sebaik seperti yg diexpectedkan..well,humans do have flaws..x ade manusia yg sempurna...soal appearance fizikal itu subjektif,janji bahagia...seperti di hujung cerita2 dongeng..(sebenarnya jrg bahagia smpai ke akhir,tua2 nnt mesti byk penyakit,ngee~)

2.Si bijak bestari
-sbenarnya rmai peminat gak.Bukan akademik semata2,tp pndai dlm segala bidang.Kerja rumah,pertukangan,elektrik,komputer,@bidang2 lain..in simple words,pndai segala benda.Lelaki jenis ni ternyata disenangi kerana memudahkan hidup...kui3.Ape2 jadik kat rumah,si dia pasti pntas bertindak.Apabila timbul masalah,pasti dia mencari jalan terbaik utk penyelesaian.Pndai berkata2,pndai berbincang,pndai melawak,pndai sesuaikan sesuatu mengikut situasi dan juga pandai mengambil hati org tua@ muda,malah pndai bersosial.

hakikatnya--->wujud ker manusia mcam tu?even manusia plg pndai kat dunia ni,aku rasa mesti ade jugak bnda yg dia x tau..jadi,terima saja pasangan anda seadanya.Lelaki mcm ni,wat stok dlm mimpi cukup...hahaha


aku: jangan pandai menipu suda..

3.Si tua a.k.a the older man??
-percaya atau tidak,wanita mengahwini lelaki yg lg tua da jadik trend..Yg tua biasanya lebey berpengalaman...cuba tgok artis2,byk kawen lelaki 10 tahun lebih tua.Tak salah kalau nk berpasangan dengan lelaki tua pun,sbb mereka lebih matang,pndai mengambil hati dan poket pun penuh.

hakikatnya--->aisy..hakikat ape lg?yg kat atas tu sumer hakikat da...cuma 1 hakikat yg perlu diakui,lelaki tua tu byak laki orang,jadik berhati2 dalam membuat keputusan.Sudah pasti anda x mahu menyesal dikemudian hari,bukan?


aku: kalau diserang datin2 kang susah...x elok org tua main tarik rambut mcm budak kecil

4.Si lelaki asing
-meminati lelaki dari negara asing merupakan satu fenomena yg biasa di Malaysia ni.Kononnya lelaki melayu x ade yg hensem(i used to think that mase skola mnengah,tp x ley salahkan aku,sbb aku skola pompuan,ari2 ngadap lelaki dlm magazine jer).Lelaki asing selalu diclaimed lebey hensem sbb hidung lg mancung, n bermata biru@kaler2 lain selain hitam,n nmpak macho sbb tinggi.Tak kurang juga lelaki dr sebelah timur seperti cina,jepun n korea.Kebanyakan guys kat sana cute2...sbb style rmbut n pemakaian.

hakikatnya--->Kalau kita g negara dorang,ramai jer yg x hensem sbb slame ni tgok celebrity2 jer kat tv..


aku: lelaki tempatan lg senang sbb gaduh nnt x der la mcam ayam ckap ngan itik

5.Si pemuzik
-in fact,ramai gals tertarik ngan lelaki yg pndai main instrument..Sbb jiwa pemuzik ni ternyata berbeza dan unik.Mereka berfikiran abstrak,pandai mengemulsikan unsur2 seni dan emosi dalam bentuk muzik.Biasanya lelaki jenis ini romantis atau dlm bhasa pasarnya jiwang karat..

hakikatnya-->Hmm,entah la..kat atas ni opinion aku semata2,tp biasa tgok scene pompuan dengar lelaki main gitar sambil nyanyi dlm tv@main piano@violin..

aku: mintak servis laki tu nyanyi kalau tringin hujan..

6.The bad boy
-Dalam movie slalu tunjuk yg hero ni dangerous bad boy.Sesetengah gals berpendapat,boring berpasangan dengan lelaki2 tipikal.Bila lelaki tu tengah plan aktiviti jahat,msti nk join skali...very fun yer rupenya merompak bank dengan bf??kah kah kah..

hakikatnya--->no comment sbb aku sama skali x setuju dengan no. 6 ni...


aku: penah tengok gf penjahat dalam filem??

7.Younger boy
-ade jugak trend mcm ni n quite famous gak sbenarnya.Lelaki muda ni biasanya lebih energetik...dan x der malu sangat bile nak g tempat utk org muda2 jer..lgpun,kalau nk nmpak matang,mereka hanya perlu ubah dressing style,n pastu,bamm..!!nmpak sebaya dan serasi...tp lelaki tua x ley jadik muda kan??

hakikatnya--->Lelaki muda selalu mempunyai kewangan yang x stabil, dan berpotensi besar mereka hanya berfoya2 dengan anda...


aku: pokai la asyik belanja dorang..

8.Si aktor/movie stars
-Yg ni biasa la..selalu bila da tgok movie,mesti terpengaruh..pastu mula la berangan2 nk cari lelaki yg mcm hero dlm crite tu...Tambah2 crite bersiri,lagi la duk giler kan hero tu...

hakikatnya-->karakter dalam filem n diluar,memang berbeza sebenarnya.Mereka hanya menjiwai watak seperti yg diarah oleh pengarah..Oleh itu,jangan la cepat frust bila terjumpa pujaan hati kat luar,tp dorang wat x layan jer...

aku: muak dengan artis perasan hensem dan sombong,n x abes2 timbulkan masalah..






top list contributed by ;

savvymiss.com  (tp list ni dimodified sikit2 oleh aku)


Huraian disumbangkan oleh:
otak aku sndiri...

p/s:makin kebawah makin pendek huraian...x dpat pikir sbb ngantuk sangat

22 January 2010

......................................

Posted by SnoW cRysTaL at Friday, January 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
-In Construction-


p/s-jgan terkejut tengok blog aku yg kacau bilau ni..

20 January 2010

Jom photo bloging!!!-2nd trial

Posted by SnoW cRysTaL at Wednesday, January 20, 2010
Reactions: 
3 comments Links to this post

Actually,semalam aku da siap tulis entry ni...tp wireless U** yg konon2nye A**x tu kan mmg giler putus+bangang...mmg bengang giler r,bukannyer kejap aku upload gamba2 ni sumer...mkan masa gak..Aku dengar byk kali sgt upgrade wireless tu,tp lg teruk dr dulu ada la...haak tuih btol...
Aper punyer bangang daa...tgok,kan da lari tajuk..take 2 jap...amek mood nk tulis,smalam da luper tulis ape...

***********************************************

Ni aku upload photo MR trip dr slasa-jumaat lepas..

Malam bertolak+pagi sebelum ke MINT

wah,wah...tengok beg2 dak MR ni...byk giler bwak barang .Kalah org g camping sebulan,hehe...mlm mcam biasa,ktaorang tggu bas bwah Dm4..Pagi rabu,dlm kul 6.30 ktaorang singgah masjid UKM utk mandi,solat n bersiap2 utk lawatan formal..nmpak x gamba masjid tu??hoho,nak gak aku interprem w/pun da lewat mase tu...sumer org da atas bas..

Hari pertama-MINT(Agensi nuklear Malaysia)


Gamba skema(yg kat tengah2) tu,ktaorang amek after turun dr bas...blum aper2 da amek gamba,huhu..Kebetulan,staf2 MINT pn tgah ade sesi fotografi btul2 kat blakang ktaorang..Yg mcam dlam lecture hall tu,mase tu ktaorang tgah tggu staf MINT utk bg ucapan aluan n tayangan video...sumer org pn da ready nk tido,hahaha....perghh,selesa giler dlm tu,mcm cinema..tmbah2 bila ttup lampu,mmg afdal la nk tutup mata skali,hehehe...Gamba2 yg lain tu amek masa kat luar bilik reaktor,kilang raymintex and kilang alurtron...Nak tau psal kilang2 ni?korang google sndiri la...hua3..Tp siyes la,msa lawatan MINT aku mmg x tahan ngantuk sbb tido x slesa dlm bas n giler lapar,tahap dewa sbb x sarapan.Konon la tkut sakit prut,keh keh...


Ni mase ktaorang nak kuar g mid valley..informal trip time!!!yeahhh!!...ktaorang tengah berjalan mnuju ke bas...slumber jer melengahkan masa...hahaha...Tu yg ade gamba bangunan blakang time ktaorang tgah jalan tu,tempat penginapan ktaorang..Kolej Zaa'ba,UKM...lokasi agak terpencil,kwasan berbukit bukau tp dekat dengan fakulti kejuruteraan..

Tmpat 1st dituju kat mid valley-bowling.Maklumla,kanak2 MR ni sumer da terkena jangkitan penyakit boling addiction yg serius...hahaha...Macam bese,aku tetap juara longkang...Takkan kulepas title itu...hahahahahah.Plg best,dpt tgok cara unik en.YD main boling..memang unik,baling gune dua2 belah tangan,huu...kiut.Lepas tu,ktaorang trus singgah mkan kat food court.Time tu,mula la otak aku nk makan makanan2 eksotik(bg aku la)haha.Byk sgt pilihan..Yg dalam gamba tu,ak mkan korean food,Jajjang myun + kimchi + korean tea.Muak jugak sbb byk sgt makan..Tea tu mmg ak pass nisah,x brani try..eca lak try japenese,not bad jugak taste nyer...

Hari kedua-AELB(lembaga perlesenan tenaga atom)

Kat AELB agak best la wlaupun x byk input,sbb lab2 semua still tgah renovate..Tp,ktaorang still dpt blaja cara detection system dorang,penerangan2 berguna regarding career,devices..n paling penting dpt cenderahati+ makan free..Tp malangnye,aku da blasah nasi ayam pg tu,ni sumer gara2 tkut lapar mcm kat MINT tu..

Ni part paling best.1st time main ice skating kat Sunway.Memang lama ktaorang main,dr 5.30ptg-8.00mlm..mmg sakit abes kaki..esok tu,x ley angkat peha,huhu...nk masuk tu x mahal,rm 13 jer utk weekdays..klau cuti umum mahal sket..opps,bukan mahal sket,mahal byak..hampir2 2 kali ganda dr biasa..Mase mula2 masuk mmg asyik nk jatuh,then,bila da jmpe balance position,da okay..Memang gigih kawan2 aku try meluncur..kagum2,mmg x cepat putus asa...Aku ade gak jatuh..hoho,klau x jatuh kang x dpt merasa lak sejuk ais..huhu

Ni mase main archery..sbb tmpat bowling tgah ade tournament,kbetulan,archery sebelah,trus ktaorang singgah,sbb masa byk lg..mmg pakej hari tu,kaki tangan sumer sakit..Walhal,bow tu bukan berat pn klau nak compare yg mase ktaorang main outdoor dulu.Tp,archery outdoor n indoor mmg guna teknik yg berbeza..

Bergambar di sekitar Sunway sambil tunggu bas nak balik..mmg cantik panorama malam kat situ,tp dlm gamba x clear sbb gelap..

Huh,waktu ni da letih giler...ade ke dorg suggest singgah satay kajang lak kul 12 t/mlm..huhu..Ni aku saje mnyemak duk kat meja,tp x beli pa per pn..menumpang satay orang jer..haha.Letih...dalam otak nak tido jer time ni...

Hari ketiga-Hospital Putrajaya(HP)

Ktaorang g HP sbb dorang ade cyclotron,and mesin PET scan,serta tengok pengurusan Nuclear Medicine department kat sana.Memang canggih la dari Usm...x bnyak gamba sbb grup ktaorang agak kelam kabut sbb x abes rotate station time org lain da abes...Abes lawatan ,trus g Alamanda..tp kat sana pn x amek gamba..

cantikkan masjid Putrajaya?Da lame x masuk..last darjah 6,yg lain2 tu sume g duk kat luar jer..Tp jeans with t-shirt yg x labuh bwah pd lutut kene pkai jubah spesel dorang klu nak msuk..mcm bwah ni,

hoho...mcam wizard@elders dlam citer Charmed@jubah grad@cam baju hujan pun ade gak,kekeke....Tp majoriti pakai mnde alah ni,yg bju kurung n bju labuh bwah lutut jer x yah...

Bergamba di sekitar Putrajaya...

Ni masa sambutan besday dak2 MR bulan 1 n 12 except me myself,sbb ak nyer besday da smbut ari tu..hoho..Jenny suh aku amek gamba,then,apalagi ,bile camera aku pegang ,abes sume gamba aku nk amek..hehehe


Candid!!!bukan snang nk amek gamba candid,sbb msti ade sorang dua yg perasan ade orang tgah nk amek gamba...

Mlm tu,ktaorang bertolak pulang...agak ramai yg stay kL,sama ada stay ngan mmbe @ balik umh.Huhu..malas nk balik n meneruskan rutin cam bese,haha...tp trip lame2 kang duit surut lak..

Sampai lebih kurang 4.30pg pagi Sabtu...sampai2 tido smpai x ingat dunia...zzzzzzzz

*******************************************************************************

AIMI: agak frust sbb feeling x same mcm yg first2 tulis

moral of the story:make sure internet btol2 connected baru la tulis pnjang berjela..klu x,penat + buang mase jer..

18 January 2010

boleh ke klau x nak letak tajuk??LOL

Posted by SnoW cRysTaL at Monday, January 18, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
da 2 hari aku balik dr trip MR ke K.L,start daripada selasa lepas...rncangnye nak trus tulis blog blik2 tu,tp nk upload gamba skali lak..Gamba x dpat lg,so,terpaksa tangguhkan sehingga ke hari ni..
Best giler la,1st time travel jauh ngan dak2 kos kan...biasa sekitar kelantan jek..

TAPI,sebelum aku crite,ak nk wat sesi coretan kebengangan aku jap..small matter,tp nak citer gak..ZONNN BENGANG!!!(nada zon bengang hot fm)

alkisahnye,ak g cafe harmoni nak beli tomyam..so,aku mintak la tomyam 1..senang2 aku simple kan bwah ni..

"kak,tomyam 1"
"tunggu 5 minit lagi yer"
"ok"

lepas tu aku g bayar,n g beli mnde2 lain kat cafe sbelah dalam ..bape minit kemudian aku g balik gerai td..
Aku tengok akak tu still adjust rasa tomyam tu,masuk2 gula sume...ak tunggu je..smentara tu akak gerai tu layan order lain..

Then,bila aku tgok da ade orang order bihun tomyam,ak ckp sekali lg kat akak tu...sekali dia tengok aku ngan muke toya n amek order2 lain..
Eh,awk tu buta ke x nmpak aku berdiri lama kat situ?...sbb aku tunggu dari time x der org lg tau..x logik la klu dia x prasan,sbb masa mula2 tu ak sorg je tunggu kat situ..
Mase ni,badan aku dah mcam ade vibration sket...tu petanda aku tengah bengang+geram+marah...Ikutkan hati nk blah jer..tp sbb ak nk mkan tomyam gak kan...lgpun da byar..apa lg,ptg tu trus aku g beli segala mak nenek sayur kat KK square..masak tomyam sndiri lg baik..
isy,geram lak teringat akak yg bajet lawa ni...huh..

so,kak Anne and abg ikhwan...sy termasuk kategori bengang yg mane??

*************************************************************************************
Ok,berbalik pada crite trip td..

emm,tp cam x der mood nk citer lak....per kata nnt sy wat photo blog jer utk next entry...

untuk citer detail trip...per kata korang ikut link ni ajer?

http://mypanadol.blogspot.com

ni blog pengarah projek ktaorang,hehehe..

Ader masa,aku wat conclusion sikit pasal trip tu nnti..

kene pegi kelas ni...chow...

12 January 2010

new program~

Posted by SnoW cRysTaL at Tuesday, January 12, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
da lama rsanya x update blog...sbb nye x ley sign in,hmm....punye la aku marahkan sistem..skali aku salah letak emel rupenya...huhu..sengal~

sem ni,spesifiknya,dis week..ak nk mulakan diet aku yg x penah jadik...
kali ni nk try low carb diet..x tau la bertahan ke tidak diet ni..
then,nk try tingkatkan carb sikit sikit,tp not over the limit,oke??
carb lak nk ubah dr simple carb ke complex carb..
fat of coz la kene kurangkan...x lebih dr 35g..

Aim aku kali ni...diet tp kenyang..kekeke
pg ingat nk mkan cereal yg pek kecik tu...or nestum(agk2 tahan ke smpai t/ari?)
tngah hari-tomyum or sup sayur or or pa per je la lauk2..
mlm- ni aku tengah pikir..nk ganti roti dengan ape ek?any idea?maybe sup potato?
then,tgok smpai mane ak bley turun...then increase carb dengan roti wholegrain..

hmm,part kene minum air kosong bnyak tu yg aku rasa susah sket nk wat...
exercise,of coz x ley lupe...kene wat....aku plg x sokong diet berlapar tanpa exercise..hoho,sbb yg hilang tu air jer..bila x mkan,metabolism akan jadi makin rendah..
tp x nafi la,kdg2 aku pn mlas nk turun...

emm,kenape sy perlu berdiet?

sebab..............................................






















seluar jeans ak da x muat + mak cik ukur nk wat baju tu wat2 terkejut lak bile amek ukuran bdan aku..hehe...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LOL

oleh itu,kawan2 hendaklah menyokong sya(skema punyer ayat)~~sy perlu encouragement ..~hihi

03 January 2010

Plan jer?

Posted by SnoW cRysTaL at Sunday, January 03, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
Hari ni miss chen asyik tekan kan suh dapat pointer yg bagus...lalu aku pn termenung..

"boleh kot dapat dekan..."

huhu...cam senang kan cakap..Agak2 kan nape miss chen ungkit lg?Sebab...AGAIN , result junior medical radiation is the worst among other courses kat ppsk ni..well, dorang ikut senior2 dorang la tu...kitaorang dulu pn camtu, smpai pn lalita sound2 mase biochem..

Lepas kelas abes kul 12,g setel pasal li kat blik miss chen n setel psal pendaftaran kat pa,ak pn menapak balik....cam bese la kan...bezanya,aku x singgah mkan tengah hari je la...bru 2 minggu da sengkek....Byk sgt shoppingnye..

Smpai bilik,dengan semangatnye ak wat jadual study,n rutin2 harian...

8.45pm-refleksi klinik(isnin-khamis)
9.30pm-study
jumaat-research study(baca2 journal)

Sudahnye, ptg lepas klas ,ak mengetest broadband adik aku dr 6ptg smpai 10mlm..hoho...ape nk jadik ni???well, actions speaks louder than words...ckp jer x guna..tp fail to plan = plan to fail...x gitu?at least ade plan kan?hehe...(sesi membela diri la ni)

da dekat 10.30 mlm dah...iron baju blom...mandi pn blom...rummet aku lak kuar..agaknyer dia g perasmian mpi....Cam magik kan dia x der kat bilik waktu malam..?slalunyer dia study kat meja dia..

hmm...nak msuk klinik sok pn cam blur2..nak wat ape je??dorang bg ke ktaorg perform procedures kat patient...? hmm,tgok jer la sok cane...
Nasib baik la en.Irwan tu x strict..

nak g mandi jap...
 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei