Followers

There was an error in this gadget

12 August 2011

ponteng puasa

Posted by SnoW cRysTaL at Friday, August 12, 2011
Reactions: 
0 comments
Hari ni panas terik.Tapi macam biasa,puasa ke tak puasa ke,main kejar-kejar ala running man tetap jadi rutin.Dah berapa round main,tekak jadi perit dek dehydration..rase nak minum air sangat.Tambah bunyi perut pun semakin rancak.Tapi kaki tetap berlari-lari anak.Nak pecut macam watson nyambek memang tak dapatla,sebab dalam rumah je..kang abes terbalik semua perabot aku langgar.Main pun lari ulang alik dr ruang tamu ke dapur je,hahhaa.

Tatkala melintasi ruang dapur,mesti aku jeling peti ais.Atas peti pulak ade balang biskut.Tanpa aku sedar,lidah aku da asyik duk jilat bibir."astaghfirullahalazim,"cepat2 aku istighfar bile sedar.Nak dijadikan cerita,lepas round ke-5,rase haus memang tak dapat di tahan lagi..Bile turn aku lari ke dapur je,cepat2 aku bukak peti ais.Air kosong sejuk dalam peti ais aku togok je macam org mabuk togok ar**.Lega rasanya.Tak cukup dengan air,aku capai biskut yang terletak atas peti ais tanpa rasa bersalah.Begitulah setiap kali aku berlari ke dapur,aku akan togok air dan telan biskut.

Jam menunjukkan 7.15ptg.Tak lama lagi masuk waktu berbuka.Perut aku pun dah penuh dengan biskut.Tapi,aku berpura-pura letih depan mak ayah aku,konon aku turut berpuasa..huhu.kalau tak puasa,tak dapat duit raya.Semangat puasa pun sebab nak dapat duit..weeee~

*********************************************************************************

Hehe,ni cerita aku zaman darjah satu.Bile tengok adik aku sekarang,dulu..rase macam "bagusnye,tak pernah tipu puasa,tak macam aku.."huhu...Dah besar2 ni takde la tipu puasa sebab memang da dapat cuti puasa seminggu..hee~
 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei