Followers

There was an error in this gadget

15 July 2011

BB cream

Posted by SnoW cRysTaL at Friday, July 15, 2011
Reactions: 
Assalamualaikum sume.Dah masuk 15 hb ni,aku da stat gatal2 tangan..haha...tunggu gaji 26hb,weee~~

Jadi,sebab aku memang pulun orangnye,sekarang pun dah start buat shopping list,konon2 nak bajet (ye la,gaji aku ciput,nak simpan untuk time konvo lagi)..Banyak sebenarnya nak beli,tapi antara barang yang aku nak beli adalah bb cream!!Oke,aku agak ketinggalan sebab bb cream dah lame keluar..Make up case aku pun dipenuhi barang2 make up lama since zaman matrix (kat usm tak brape gune,so jarang shopping make up,sekali dua je)..banyak barang tak abes, dan certain2 dah expired pun,seperti lipstick..huhu =0

 Sejak2 balik rumah, baru aku guna balik barang2 make up yang mane2 bole pakai ,kan aku wanita bekerjaya sekarang ni,tak duduk dalam rumah sepanjang hari,hahahahaha...Sebab foundation dah nak abes,aku rase eloklah beli bb cream ni..Pakai foundation sebabkan kulit aku naik jerawat besar2,stress je..aku dengar bb cream ni light sket..tak rasa macam pakai make up..huhu..

Oke..ape mende bb cream ni??It stands for Blemish Balm Cream.Dulu aku kompius bb cream ni ade beza ke dengan foundation?Tapi,sekarang dah dapat jawapan.Lebih kurang je except bb cream lagi banyak function.Kalau foundation,functionnye sebagai base,cover mende2 yang sepatutnya and sebagai sunblock.Biasanya,pakai foundation buatkan muka kite nampak cakey.Kalau bb cream, dia akan blend btol2 ngan kulit kite.Eh,macam ang penah pakai kan yang duk cite panjang lebar ni?hahaha..Oke2,aku baru nak try..yang aku citer ni menurut pembacaan aku la..Kalau aku dah pakai,baru la aku bole cite panjang lebar..

BB cream ni familiar dengan Korea,tapi sebenarnye org German yang buat untuk tujuan soothing dan regenerate skin selepas skin laser surgery.Tapi,kenapa Korean yang femeskan mende ni?Huhu..kat korea kan banyak plastic surgery,so faham2 la..haha..p/s:aku bukan anti-korea,aku adelah seorang peminat k-pop & k-drama..haha

Sebenarnya,bukan tujuan asal aku nak bercerita pasal bb cream ni.Aku nak tanya korang,kalau2 korang dah pernah try ape2 brand bb cream ni.Aku tak tau nak beli brand ape..kalau cari kat google,ramai suggest yang mahal2 dan tak de kat tempat aku.Harga of coz out of reach..haha.Tempat aku memang terhad,Jitra ni kecik je..mane ade Etude House,Skin Food segala?Ade elianto kecik je..So,kalau nak beli,kena kirim kat adek aku ke..huhu.Tapi x bole test sendiri..Perlukan review sesape yang dah pernah cuba brand2 murah ni,huhu...Kalau nak pakai Missha(btol ke aku eja ni?),Dr Jart ke memang kena tunggu dapat keje tetap la.Aisy,cube la suggest yang murah2 sket..plzzz~~onegai..

2 comments:

miss nimnim on July 16, 2011 at 8:58 AM said...

aku ade pakai ..skin 79, ok la cume rase berminyak sikit..nnt aku tanye adek aku mane nak beli..aku beli online..adek aku kate ade tempat lg murah

SnoW cRysTaL on July 17, 2011 at 9:32 AM said...

Ade gak dengar skin79 tu..tp cam mahal je?baper harga die?

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei