Followers

There was an error in this gadget

26 October 2011

Kewujudan makhluk halus,benar kah??

Posted by SnoW cRysTaL at Wednesday, October 26, 2011
Reactions: 

Minggu lepas aku tonton karak,satu cerita seram yang dah lame tayang tapi,aku biasa la,ketinggalan sikit..Sekarang dah musim kubur berasap la,sumpahan puaka la,tapi aku baru layan karak,ape kes??Tapi entri ni bukan lah aku nak review pasal filem tu mahupun kegedikan melampau Ida dalam filem tu..dah basi pun..
Aku sebenarnya nak kongsi cerita aku sendiri.AKu tak pandai cerita,jadi mungkin bunyik macam tak takut sangat,tapi kalau korang berada dalam keadaan tu,ketar lutut gak aku rase,hahaha.Eh,tetiba je nak share citer seram,ape hal?Haha..Semalam aku saje je la google kat internet pasal kawasan angin lintang kat karak tu.tapi dorang cakap kat jalan lama tu tak der pun kawasan angin lintang,ade kat highway je.And pasal wolksagen(ah,belasah je la eja cam ne pun,haha) kuning tu,khabarnya betul.Ape sal la aku gigih sangat mencari ni??Padahal rumah ak bukan kat Karak dan Karak tu pun bukan laluan biasa aku pun,huhu..Sebab mende2 camni memang one of my interests,huhu..
Oke2,back to my stories.Kejadian ni dah lame berlaku,mase aku sekolah rendah.AKu n family ak nak hantar makcik aku ke stesen bas Parit Buntar,Perak sebab die nak balik KL.Mase tu aku tinggal kat Serdang.Aku rase korang tak tau kan tempat ni.Bukan Serdang Selangor,tapi Serdang di selatan Kedah.Tempat agak hulu la,dekat2 sempadan Perak-Penang.
Bas dia pukul 1 pg,mungkin bas tu dari Butterworth,sebab tu lambat sampai Parit Buntar.Nak jadi cerita,dekat2 pukul 2pagi jugak lah kitorang bergerak balik ke rumah.On the way dari Parit Buntar ke Serdang,memang banyak hutan,siap ade kubur yang tak berpagar dalam hutan (kan aku da cakap hulu,haha..Org Serdang jangan terasa,aku dulu pun duk 7 tahun duk sane,haha..sekarang dah membangun dah,ak tau,kekeke).Mase tengah2 hutan tu (kawasan Bukit tiga ratus),aku ternampak ade satu ‘benda’ putih melayang2 ikut kereta aku.Aku mase tu terdiam,terkesima..Aku tak berhalusinasi.Adik aku nampak gak,sebab elok je terpandang mende tu,aku pandang adik aku,adik aku pandang aku.Pastu slow2 kitorang tutup tingkap rapat2..Nasib baik mase tu memang tak bukak tingkap luas,klo tak ade potensi gak la die nak menumpang.Lepas tu aku pandang bawah je,baca ape-ape yang patut.Sambil2 tu aku kerling tepi la gak,nak cek dia ade lagi ke tak.Uisy,pengejar tegar rupenye.Seronok betol die melayang-layang terbang ikut kereta ktorang.Sampai je kawasan pekan (Pekan Lubok Buntar),die dah hilang.Mungkin tak sampai hati tinggal rumah dia..huhu.Balik tu memang aku tidur mengadap ayat kursi kat dinding tu,mane la tau dia ikut balik rumah kan.Alhamdulillah,aku takde la demam ke ape lepas tu.Ayah aku boleh lak cakap “kenapa tak cakap tadi??kalau tak boleh abah berhenti” Amboi,ayah aku ni..~~
Satu lagi cerita,jadi mase tahun lepas @ awal tahun ni..tak berapa ingat.Mase yang aku,eca eton wat kembara 3 negeri.Aku terkena kat rumah eton.Malam tu,aku,eca,eton tidur sekatil,eca tidur kat tengah.Tengah2 malam,tak tau pukul berapa,aku terjaga.Bantal aku jatuh bawah,tapi aku malas nak ambik.Aku pun nak rapat2 ke eca,share bantal.Tetiba aku nampak eton yang tidur sebelah aku.Aku naik hairan gak,tapi aku tak ambik port pun,aku himpit gak nak share bantal.Esok2 pg,terjaga je,aku tanye dorang “weh,aku tidur buas sangat ke sampai ang tukar tempat dengan eton?”.Pastu dengan selamba dorang jawab “mane ade tukar tempat la,” Aku pun terkejut.Aku tak pasti sama ada ada “makhluk lain” antara aku and eca,ataupun aku nampak eca merupa eton.Pastu eton cakap,kat rumah die memang dah biasa jadi, and malam tu memang dia rase tak sedap hati pun.Aku terpikir, naseb baik aku tak ambil bantal aku yang jatuh ke lantai.Kalau tak,mungkin ade tangan dari bawah katil tarik tangan aku,huhu.
Tu antara pengalaman aku,nak cerita semua,memang tak abes.Tapi,kebanyakan waktu aku tak kena.Maksud aku terkecuali.Macam kat PLKN dulu,ade satu malam tu dorang kecoh2 satu dorm ternampak pocong ke ape ntah.Aku blurr je,tidur mati kot.
Kat matriks lak,3 org rummet aku n sorang member aku yg tumpang tidur bilik aku ni kena kacau.Aku je tak sedar ape2.Aku terjaga pukul 5 pg dan tengok dorang dah buat mesyuarat katil membincangkan mende yang baru je kaco dorang. Dorang mimpi benda same,sorang pompuan and baby.Rummet ak cakap terasa macam ade tapak tangan baby.Ntah,aku tak berapa tau cerita penuh.Tapi,puncanya maybe kawan aku yang menumpang tidur ni ade terpijak “something” mase on the way datang bilik aku.
Ade sekali je aku kena kacau kat matriks,tapi tak de tragik mane pun.Mase tu aku sorang je stay up study,lampu semua dah tutup mase tu kecuali lampu meja study aku.Tengah2 study tu,aku pasang earphone dengar lagu.Tetiba ade mende whisper kat telinga aku “aimi!!”Aku pandang belakang,kiri,kanan.Takde ape-ape.Kecut perut gak,sebab bunyi macam sangat dekat,and mustahil sebenarnya aku dapat dengar orang panggil nama aku dengam berbisik sebab ak dengar lagu agak kuat mase tu.Lepas tu,terus tak jadi study,badan pun dah rase lain macam,terus aku menyempit g tidur sebelah rumet aku.Aku bukak lagu kuat2 (ntah kenape mase tu tak tringat nak carik radio ikim ke ape),tapi, radio macam tak dapat siaran.Mase tu cume berharap aku dapat cepat terlelap je,huhu..Lepas tu,celik2 mata je,dah pagi.
Panjang sangat lak rase,nanti aku sambung dekat entri lain,kang korang terseksa bace entri panjang2 ni,huhu..


2 comments:

Hafzan Sarah on October 27, 2011 at 12:17 AM said...

kenape?! kenape?!
kenape aku terbca post ko ni malam2 buta ni, time sumer org dh tido.
meremang seyh bulu roma aku

SnoW cRysTaL on October 27, 2011 at 12:49 AM said...

Hahaha...ape lagi jey..cepat tidor sebelum ade sesuatu kaco..haha *komen saiko*

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei