Followers

There was an error in this gadget

03 December 2011

Again -isu menganggur

Posted by SnoW cRysTaL at Saturday, December 03, 2011
Reactions: 
Dah hampir 2 bulan menganggur lepas grad,tapi literally dah hampir 6 bulan jugak menganggur selepas tamat belajar dari bulan 5 yang lepas.well,not exactly menganggur la for the past few months,ade keje part time.Tapi,dah ade degree kan,kalau boleh nak la dapat kerja yang sepatutnya,at least boleh buat bayar ptptn.Setakat 5 ratus sebulan tu,jangan kata ptptn,duit sara diri pun tak lepas lagi.Kerja dari pg smpai malam lak tu.

Fed up,and rase nak give up pun ade. Hala tuju tak nampak,sekarang ada la beberapa options,tp tak dapat nak buat keputusan.Ye lah,aku kalau boleh pikir untuk jangka masa panjang.Rasa macam mnyesal ambek kos ni pun ade,bile dah sebok cari kerja baru tau ape demand keje skarang..Yang banyak nak pakai -biomed,audio n speech,dietetic,keselamatan n pekerjaan,nursing..Med rad,forensic,sport sc..ade jugak tapi terhad.Yang paling bnyak aku jumpe,biomed.

Entah la..mungkin usaha tak cukup,tapi hidup jadi penganggur profesional mmg mencabar secara batin.Secara fizikal,org nampak relax je,makan,minum,membesarkan badan.Tapi,dalam hati,tuhan je yang tahu betapa tak tenteramnye hidup hari2 pikir mase depan yang tak menentu.Even degree holder yang keje biase2 skarang dah melambak.

Ape bole buat,cume kena terus berusaha..and tawakal bnyak2,agar Allah dapat beri petunjuk untuk kita buat keputusan.

0 comments:

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei