Followers

There was an error in this gadget

04 October 2015

Things change. And friends leave. Life doesn't stop for anybody.

Posted by SnoW cRysTaL at Sunday, October 04, 2015
Reactions: 

Assalamualaikum semua.

Iya, awak-awak yang singgah blog ni.

This entry title is a quote by Stephen Chbosky.
Siapa tu? Jangan tanya sebab aku tak tahu, Pergi google.

Just want to say Stephen was right. Tapi tetap jugak terfikir alangkah bagus kalau kita boleh stopkan moment2 indah dalam hidup kita.Well?it will never happen. Impossible.

*Yang ni memang tak berubah, intro mesti berjela*


Lama tak jenguk sini, sekejap timbul sekejap tenggelam. Last post was 1 year ago, seriously memang dah terlupa macam mana nak bukak dashboard. Godek-godek akhirnya berjaya jugak. Baru hari ni perasan ade pending comment from 1 year ago, ampun dik..hehe..Bukan tak nak jawab tapi baru bukak blog setahun kemudian.

Setahun lepas, aku baru nak sambung master, sekarang dah selesai and tunggu nak konvo je bulan 11 ni. PhD? Belum lagi, insyaAllah kalau diberi peluang, tua-tua pun masih boleh menuntut ilmu kan?Cepat betul masa berlalu, dan segalanya berubah. Adakah aku pun berubah jugak?

Talking about life changes, banyak benda berlaku dalam masa yang singkat. Biasalah new experiences, new friends, new troubles. Kalau tengok dari entri-entri sebelum ni pun dah boleh nampak perubahan dari segi kematangan menulis. Bila baca balik first and second entries back in 2009, my goshhh, rasa nak selam kepala masuk dalam air tak keluar2 dah.

Dah dewasa macam ni (tak percaya dah 27 tahun,huhu), dah tak berapa rajin nak menulis. Dulu menulis sebab nak let my friends know what i am currently doing, and i know theirs. Tapi, iye lah, bila masing-masing dah ada life sendiri, semua busy, dah tak ramai yang continue blogging. Some of the links aren't working anymore. *Sekarang dah ada wassap,facebook, who needs blog to keep updated anyway?*. Aku pun kalau ikutkan nak quit blogging, tapi kadang-kadang rasa nak tinggalkan "track" jugak, boleh baca balik perubahan dalam hidup ni dan ingat balik perasaan masa tu. Sort of online diary.

Tapi, sekarang ni dah tua-tua takde la nak buat daily update macam dulu, "hari ni pergi supermarket, hari ni aku masak ape, hari ni marah kat orang tu, hari tu rasa hepi sangat2..etc etc". Tak berapa rajin. So, i'm thinking to write more on the sharing, tak kisah la apa2, janji input tu berguna kat sape2 yang kebetulan lalu sini.

Sharing tentang apa, i'll work something out, oke?



I'll see u guys on the next entry, Ciao.. XOXO



0 comments:

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei