Followers

There was an error in this gadget

08 May 2011

My BFF

Posted by SnoW cRysTaL at Sunday, May 08, 2011
Reactions: 
Rase tak nyenyak hari  1st tido kat rumah..ak tido sangat awal hari ni sebab letih.Tp asyik terjage..sunyi jer,huhu.Dulu klu ak trjage,konpem nmpak vampire eca x tido2 lg mngadap citer,huhu....Aku sngat rindu bffs aku, especially eca n tika sbb ak rapat dorang dr 1st year.Sebab berkepit 24 jam ,jadi aku asingkan entri dorang dr entri satu lg(blom tulis lg pn entri ni,dlm progression)..huhu.

Aku sebenarnye takut nak tido,sebab aku tau hari demi hari,aku akan slow2 lupekan memori2 ni...Rase syg sgt nk lupekan sume memori2 tu..Nanti masing2 da ade kehidupan baru.no more student life.Konpem persahabatan kite tinggal kenangan semata-mata.Aku sangat takut korang lupekan aku bile korang busy@jumpe org baru kat tmpat keje.Aku pun takut aku lupekan korang..Jadik,aku amek keputusan nk pahatkan sume memori ni dalam blog..Aiseh,nangis lg.Cakaplah aku cengeng ke ape,aku dah tak kisah..Aku memang seorang yg susah nak recover.Byangkan dulu, balik dr Li ,nk berpisah ngan eca,tiqa,hanim rase nk nangis je.Sebak gile mase peluk dorang kt bwah flat tu.Pastu amek mase beberapa hari nk recover.Padahal lepas Li tu 10 hari je pon sbelum naik sem.See?nmpak mcam mengada2 kan?huhu..Tapi ,itu lah aku sebenarnye.Aku sensitif orangnye,wlaupun kdg2 ak nmpak mcm x de prasaan.Siyes,buat mase terdekat ni rasa cam x ley tngok gmba korang,sebab aku rase rinduu sangat..

Ok,enough with luahan perasaan.Kang berjela pulak entri ni.Sebenarnya tujuan asal aku just nak list kenangan2 ngan bff aku,yg x de dlm gmbo..yg perkara2 bodoh ktorang buat hari2.Aku sangat rindu mase kite;

-slalu stay up mlm2,pastu pg tido smpai  x sedar diri.Kdg2 kul 4 pon bole masak megi lg..
-suke kuar waktu dinihari..Gi 7e kul 4 pg, carik jajan merepek2,kuar sahur waktu 1st year smpai kene kejar ngan org gile.
-buat bnde bukan2 malam exam..kesian eca x ley study,ak asyik kaco je..mase 1st year slumber je pegi dm3 free hair,konon lalu jalan short cut bwah dm1,org x nmpak..
-main mekap2 kat bilik.Ingat lg,ang terkantoi ngan ekynn mase kat bilik jeni.Tercalar kemachoan ang..hahaha
-rndu nk pukul bontot eca n usik2 ang ngan en A.P/s-teringat ade satu hari tu ang emo sebab aku tmpar bntot ang,haha..
-ketuk pintu toilet yg ang masuk bertalu2..haha.Lepas ang ckp something,aku jwab "tak baik ckp dlm toilet"..haha
-rindu nak memasak same2 dlm priuk nasi,wlaupun kbnyakan mase,aku yg pksa eca msak..ak pmalas,hehe..
-Rindu nk g nirwana same2 lepas klas..carik bju utk dinner,hoho..n mkn megi free dpn mydin lpas blik dr nuclear med.Rindu jgak mase kite lepak2 kat lori pasembur n mase beli nasi ayam penyet  bajet ,then mkn kt food court mydin.
-tengok ang emo..wlaupun mase tu,aku geram giler..haha
-klaka tringat yg ak emel ang mase kite gaduh?Pastu bole lak terkantoi ngan tika.. ;p
-blaja menari dengan ang..tiqa slalu x moh join,haha..Lagu don't don, smpai skang x setel,haha
-karok same2...slalunye tika surrender tengah jalan.Aku n eca proceed smpai kul 5 pg,smpai skt kpala..haha(isy2,spatutnye wat tahjud ke ape2 yg berpekdah sket)
-slalu blanje aku.Selalu sangat..mngkin ang tak perasan.Serba salah aku,aku jarang blanje korang.Sokmo sengkek.Kalu aku mntak something, ang ckp amek je..haha.Tp kdg2 ang ckp, "jgn ngengade",haha.
- tido sebelah eca.klau tido kt bwah,mesti aku yg kene tido side yg ade tong smpah..huhu
-sbelum tido asyik brcakap mcm x mo brenti..lepas tu,bngun pg , tengah hari, dengan mamai bergurau lepas bngun tido.Pastu kutuk rmbut cam oskar.
-lepak kat krusi batu bwah dm1 lepas balik dr mane2,haha..tika slalu pelik aku lmbat naik bilik.Kalau dia nk order ape2,ak ckp da ade dlm usm.kesian tiqa..
-pusing pdg golf..
- mkan kat pizza hut rm63 utk 2 org mkn.Nak wat camne,2-2 prut gajah.haha..p/s-eca,nnt ak byar duit rm30 tu..
-smpai skarang tika x tau yg aku n eca penah kuar g mkn pizza senyap2 sbelum tu..haha
-rndu mase ak teman ang kat nuclear med..Duk mngerjakan phantom2 yg rosak tu..haha
-bgn pg semata-mata nk g mcD..
-rndu nk wat delivery mcD sesame.Aku n  tika kekdang pesan brger je,tp eca wajib 1 set..
-ingat x waktu 1st year,kite pernah 'ter'pergi potong rmbut kat kedai maknyah?
-tengok movie/drama same2..
-tolong ang sidai baju,pastu bru prasan ade bju brsawang yg ang lupe angkat..p/s-tringat bju blueblack ang yg  ak tinggal atas pokok tepi dm1..
-tngok bintang tengah padang..
-main chat kat gt/fb wlaupun duk sebelah2 je,pastu ang cakap "pulun balas komen @ sapa plak mengada gt aku"..da x bole wat camtu.Just bole main gt dr jauh..
-sian ang nk layan kerenah aku.2 taun ak emo mase dinner,haha...
-conteng atas buku,sembang mase dlm klas..waktu 1st year la bnyak wat prangai gini.Bile bace balik tulisan2 dlm buku 1st year,rase klaka.Cepatnye masa berlalu..
-duk tepi ang dlam bas waktu trip g mane2..

Rase mcm baru smalam kite bersame..bnyak sngat memori tercipta smpai tak tertulis semuanya.Aku maybe dah tak ingat sesetengah,mostly yg mase final year je la ingat.Rase mcm nk duk ngan korang seumur hidup(bnyik cam hyperbola ke knyataan ni?)..haha
Korang slalu blanje aku..tq sgt2..Mase ari tu,ak x smpat nk blanje korang balik.I'm glad to be able to stand by you at all those hard time,especially mase buat thesis.Dari waktu pilih tajuk,smpai la habes collect data.

Kalau ade yg ak teringat lepas ni,ak update lg entri ni.entri2 dlm mase terdekat ni maybe citer pasal kwan2 n usm jer..huhu

3 comments:

strawberry on May 8, 2011 at 6:59 AM said...

ak pn takut mi..ak takut lama2 ak akan lupa memori ni semua.takut..mcm yg pernah terjadi zaman matrik..tp ak berharap ak tidak melupakannya sampai bila2..insyaallah:)

SnoW cRysTaL on May 8, 2011 at 3:34 PM said...

huhu..insyaallah..rase mcm nak lalui dunia student n masa lampau skali lg..tp x mo sbg student master..blaja master da x same ngan blaja degree~

unanswerable sunset on May 9, 2011 at 12:40 PM said...

pet, aku nangis balik bace entry ang..sob3...rindu ang..aku ingat semua tu..hahahaha..yg mak nyah tu, nsb bek aku x g potong.. ;p..redah g dm3, meme slumber..hahaha...aku cam nak copy ang nyer post..msuk blog aku..hahaha....aku x kan lupe ang, memori, semua la!! ang BFF aku!!! *kesat air mate.....

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei