Followers

There was an error in this gadget

20 January 2010

Jom photo bloging!!!-2nd trial

Posted by SnoW cRysTaL at Wednesday, January 20, 2010
Reactions: 

Actually,semalam aku da siap tulis entry ni...tp wireless U** yg konon2nye A**x tu kan mmg giler putus+bangang...mmg bengang giler r,bukannyer kejap aku upload gamba2 ni sumer...mkan masa gak..Aku dengar byk kali sgt upgrade wireless tu,tp lg teruk dr dulu ada la...haak tuih btol...
Aper punyer bangang daa...tgok,kan da lari tajuk..take 2 jap...amek mood nk tulis,smalam da luper tulis ape...

***********************************************

Ni aku upload photo MR trip dr slasa-jumaat lepas..

Malam bertolak+pagi sebelum ke MINT

wah,wah...tengok beg2 dak MR ni...byk giler bwak barang .Kalah org g camping sebulan,hehe...mlm mcam biasa,ktaorang tggu bas bwah Dm4..Pagi rabu,dlm kul 6.30 ktaorang singgah masjid UKM utk mandi,solat n bersiap2 utk lawatan formal..nmpak x gamba masjid tu??hoho,nak gak aku interprem w/pun da lewat mase tu...sumer org da atas bas..

Hari pertama-MINT(Agensi nuklear Malaysia)


Gamba skema(yg kat tengah2) tu,ktaorang amek after turun dr bas...blum aper2 da amek gamba,huhu..Kebetulan,staf2 MINT pn tgah ade sesi fotografi btul2 kat blakang ktaorang..Yg mcam dlam lecture hall tu,mase tu ktaorang tgah tggu staf MINT utk bg ucapan aluan n tayangan video...sumer org pn da ready nk tido,hahaha....perghh,selesa giler dlm tu,mcm cinema..tmbah2 bila ttup lampu,mmg afdal la nk tutup mata skali,hehehe...Gamba2 yg lain tu amek masa kat luar bilik reaktor,kilang raymintex and kilang alurtron...Nak tau psal kilang2 ni?korang google sndiri la...hua3..Tp siyes la,msa lawatan MINT aku mmg x tahan ngantuk sbb tido x slesa dlm bas n giler lapar,tahap dewa sbb x sarapan.Konon la tkut sakit prut,keh keh...


Ni mase ktaorang nak kuar g mid valley..informal trip time!!!yeahhh!!...ktaorang tengah berjalan mnuju ke bas...slumber jer melengahkan masa...hahaha...Tu yg ade gamba bangunan blakang time ktaorang tgah jalan tu,tempat penginapan ktaorang..Kolej Zaa'ba,UKM...lokasi agak terpencil,kwasan berbukit bukau tp dekat dengan fakulti kejuruteraan..

Tmpat 1st dituju kat mid valley-bowling.Maklumla,kanak2 MR ni sumer da terkena jangkitan penyakit boling addiction yg serius...hahaha...Macam bese,aku tetap juara longkang...Takkan kulepas title itu...hahahahahah.Plg best,dpt tgok cara unik en.YD main boling..memang unik,baling gune dua2 belah tangan,huu...kiut.Lepas tu,ktaorang trus singgah mkan kat food court.Time tu,mula la otak aku nk makan makanan2 eksotik(bg aku la)haha.Byk sgt pilihan..Yg dalam gamba tu,ak mkan korean food,Jajjang myun + kimchi + korean tea.Muak jugak sbb byk sgt makan..Tea tu mmg ak pass nisah,x brani try..eca lak try japenese,not bad jugak taste nyer...

Hari kedua-AELB(lembaga perlesenan tenaga atom)

Kat AELB agak best la wlaupun x byk input,sbb lab2 semua still tgah renovate..Tp,ktaorang still dpt blaja cara detection system dorang,penerangan2 berguna regarding career,devices..n paling penting dpt cenderahati+ makan free..Tp malangnye,aku da blasah nasi ayam pg tu,ni sumer gara2 tkut lapar mcm kat MINT tu..

Ni part paling best.1st time main ice skating kat Sunway.Memang lama ktaorang main,dr 5.30ptg-8.00mlm..mmg sakit abes kaki..esok tu,x ley angkat peha,huhu...nk masuk tu x mahal,rm 13 jer utk weekdays..klau cuti umum mahal sket..opps,bukan mahal sket,mahal byak..hampir2 2 kali ganda dr biasa..Mase mula2 masuk mmg asyik nk jatuh,then,bila da jmpe balance position,da okay..Memang gigih kawan2 aku try meluncur..kagum2,mmg x cepat putus asa...Aku ade gak jatuh..hoho,klau x jatuh kang x dpt merasa lak sejuk ais..huhu

Ni mase main archery..sbb tmpat bowling tgah ade tournament,kbetulan,archery sebelah,trus ktaorang singgah,sbb masa byk lg..mmg pakej hari tu,kaki tangan sumer sakit..Walhal,bow tu bukan berat pn klau nak compare yg mase ktaorang main outdoor dulu.Tp,archery outdoor n indoor mmg guna teknik yg berbeza..

Bergambar di sekitar Sunway sambil tunggu bas nak balik..mmg cantik panorama malam kat situ,tp dlm gamba x clear sbb gelap..

Huh,waktu ni da letih giler...ade ke dorg suggest singgah satay kajang lak kul 12 t/mlm..huhu..Ni aku saje mnyemak duk kat meja,tp x beli pa per pn..menumpang satay orang jer..haha.Letih...dalam otak nak tido jer time ni...

Hari ketiga-Hospital Putrajaya(HP)

Ktaorang g HP sbb dorang ade cyclotron,and mesin PET scan,serta tengok pengurusan Nuclear Medicine department kat sana.Memang canggih la dari Usm...x bnyak gamba sbb grup ktaorang agak kelam kabut sbb x abes rotate station time org lain da abes...Abes lawatan ,trus g Alamanda..tp kat sana pn x amek gamba..

cantikkan masjid Putrajaya?Da lame x masuk..last darjah 6,yg lain2 tu sume g duk kat luar jer..Tp jeans with t-shirt yg x labuh bwah pd lutut kene pkai jubah spesel dorang klu nak msuk..mcm bwah ni,

hoho...mcam wizard@elders dlam citer Charmed@jubah grad@cam baju hujan pun ade gak,kekeke....Tp majoriti pakai mnde alah ni,yg bju kurung n bju labuh bwah lutut jer x yah...

Bergamba di sekitar Putrajaya...

Ni masa sambutan besday dak2 MR bulan 1 n 12 except me myself,sbb ak nyer besday da smbut ari tu..hoho..Jenny suh aku amek gamba,then,apalagi ,bile camera aku pegang ,abes sume gamba aku nk amek..hehehe


Candid!!!bukan snang nk amek gamba candid,sbb msti ade sorang dua yg perasan ade orang tgah nk amek gamba...

Mlm tu,ktaorang bertolak pulang...agak ramai yg stay kL,sama ada stay ngan mmbe @ balik umh.Huhu..malas nk balik n meneruskan rutin cam bese,haha...tp trip lame2 kang duit surut lak..

Sampai lebih kurang 4.30pg pagi Sabtu...sampai2 tido smpai x ingat dunia...zzzzzzzz

*******************************************************************************

AIMI: agak frust sbb feeling x same mcm yg first2 tulis

moral of the story:make sure internet btol2 connected baru la tulis pnjang berjela..klu x,penat + buang mase jer..

3 comments:

siti atiqah ishak on January 22, 2010 at 2:32 PM said...

ak ske post nie....
lawa pictures ang adit...

aRe LunG on January 22, 2010 at 8:41 PM said...

lawa gambar korang.gambar jea,orangnya tak.hahaha

SnoW cRysTaL on January 23, 2010 at 1:07 AM said...

tiqa-tq2..

alang jeles jek..haha

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei