Followers

There was an error in this gadget

23 January 2010

Top 8 men wanted by women

Posted by SnoW cRysTaL at Saturday, January 23, 2010
Reactions: 
-just for fun-


Top 8 men wanted

1. Si prince charming
-of coz la rmai gals yg tergila-gilakan lelaki pakej lengkap ni ,hensem,kaya,baik,kuat,smart,strong,protective.pndek kata sumer yg baik2 belaka.Dari kecik disogok dengan fairy tales,maka ramai gals yg percaya suatu hari nnt,ade prince charming yg akan melamar n live happily ever after..

hakikatnya---> setiap wanita dijadikan utk pasangannya, jadi ader la prince charming korang nnt,cumanya..maybe x sehensem@sebaik seperti yg diexpectedkan..well,humans do have flaws..x ade manusia yg sempurna...soal appearance fizikal itu subjektif,janji bahagia...seperti di hujung cerita2 dongeng..(sebenarnya jrg bahagia smpai ke akhir,tua2 nnt mesti byk penyakit,ngee~)

2.Si bijak bestari
-sbenarnya rmai peminat gak.Bukan akademik semata2,tp pndai dlm segala bidang.Kerja rumah,pertukangan,elektrik,komputer,@bidang2 lain..in simple words,pndai segala benda.Lelaki jenis ni ternyata disenangi kerana memudahkan hidup...kui3.Ape2 jadik kat rumah,si dia pasti pntas bertindak.Apabila timbul masalah,pasti dia mencari jalan terbaik utk penyelesaian.Pndai berkata2,pndai berbincang,pndai melawak,pndai sesuaikan sesuatu mengikut situasi dan juga pandai mengambil hati org tua@ muda,malah pndai bersosial.

hakikatnya--->wujud ker manusia mcam tu?even manusia plg pndai kat dunia ni,aku rasa mesti ade jugak bnda yg dia x tau..jadi,terima saja pasangan anda seadanya.Lelaki mcm ni,wat stok dlm mimpi cukup...hahaha


aku: jangan pandai menipu suda..

3.Si tua a.k.a the older man??
-percaya atau tidak,wanita mengahwini lelaki yg lg tua da jadik trend..Yg tua biasanya lebey berpengalaman...cuba tgok artis2,byk kawen lelaki 10 tahun lebih tua.Tak salah kalau nk berpasangan dengan lelaki tua pun,sbb mereka lebih matang,pndai mengambil hati dan poket pun penuh.

hakikatnya--->aisy..hakikat ape lg?yg kat atas tu sumer hakikat da...cuma 1 hakikat yg perlu diakui,lelaki tua tu byak laki orang,jadik berhati2 dalam membuat keputusan.Sudah pasti anda x mahu menyesal dikemudian hari,bukan?


aku: kalau diserang datin2 kang susah...x elok org tua main tarik rambut mcm budak kecil

4.Si lelaki asing
-meminati lelaki dari negara asing merupakan satu fenomena yg biasa di Malaysia ni.Kononnya lelaki melayu x ade yg hensem(i used to think that mase skola mnengah,tp x ley salahkan aku,sbb aku skola pompuan,ari2 ngadap lelaki dlm magazine jer).Lelaki asing selalu diclaimed lebey hensem sbb hidung lg mancung, n bermata biru@kaler2 lain selain hitam,n nmpak macho sbb tinggi.Tak kurang juga lelaki dr sebelah timur seperti cina,jepun n korea.Kebanyakan guys kat sana cute2...sbb style rmbut n pemakaian.

hakikatnya--->Kalau kita g negara dorang,ramai jer yg x hensem sbb slame ni tgok celebrity2 jer kat tv..


aku: lelaki tempatan lg senang sbb gaduh nnt x der la mcam ayam ckap ngan itik

5.Si pemuzik
-in fact,ramai gals tertarik ngan lelaki yg pndai main instrument..Sbb jiwa pemuzik ni ternyata berbeza dan unik.Mereka berfikiran abstrak,pandai mengemulsikan unsur2 seni dan emosi dalam bentuk muzik.Biasanya lelaki jenis ini romantis atau dlm bhasa pasarnya jiwang karat..

hakikatnya-->Hmm,entah la..kat atas ni opinion aku semata2,tp biasa tgok scene pompuan dengar lelaki main gitar sambil nyanyi dlm tv@main piano@violin..

aku: mintak servis laki tu nyanyi kalau tringin hujan..

6.The bad boy
-Dalam movie slalu tunjuk yg hero ni dangerous bad boy.Sesetengah gals berpendapat,boring berpasangan dengan lelaki2 tipikal.Bila lelaki tu tengah plan aktiviti jahat,msti nk join skali...very fun yer rupenya merompak bank dengan bf??kah kah kah..

hakikatnya--->no comment sbb aku sama skali x setuju dengan no. 6 ni...


aku: penah tengok gf penjahat dalam filem??

7.Younger boy
-ade jugak trend mcm ni n quite famous gak sbenarnya.Lelaki muda ni biasanya lebih energetik...dan x der malu sangat bile nak g tempat utk org muda2 jer..lgpun,kalau nk nmpak matang,mereka hanya perlu ubah dressing style,n pastu,bamm..!!nmpak sebaya dan serasi...tp lelaki tua x ley jadik muda kan??

hakikatnya--->Lelaki muda selalu mempunyai kewangan yang x stabil, dan berpotensi besar mereka hanya berfoya2 dengan anda...


aku: pokai la asyik belanja dorang..

8.Si aktor/movie stars
-Yg ni biasa la..selalu bila da tgok movie,mesti terpengaruh..pastu mula la berangan2 nk cari lelaki yg mcm hero dlm crite tu...Tambah2 crite bersiri,lagi la duk giler kan hero tu...

hakikatnya-->karakter dalam filem n diluar,memang berbeza sebenarnya.Mereka hanya menjiwai watak seperti yg diarah oleh pengarah..Oleh itu,jangan la cepat frust bila terjumpa pujaan hati kat luar,tp dorang wat x layan jer...

aku: muak dengan artis perasan hensem dan sombong,n x abes2 timbulkan masalah..






top list contributed by ;

savvymiss.com  (tp list ni dimodified sikit2 oleh aku)


Huraian disumbangkan oleh:
otak aku sndiri...

p/s:makin kebawah makin pendek huraian...x dpat pikir sbb ngantuk sangat

2 comments:

hamba Allah on January 23, 2010 at 10:23 AM said...

aimi...
ak ske yg ad personality...
ang x tulis ke.. lelaki yg baik n kuat agama...

SnoW cRysTaL on January 23, 2010 at 1:10 PM said...

ni ak amek dr websites org putih...

baik n kuat agama tu aku rasa masuk under prince charming kot,kekeke..

weh,asal ak x ley komen page ang?x ubah setting ek?

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei