Followers

There was an error in this gadget

23 January 2010

Love Is Dangerous

Posted by SnoW cRysTaL at Saturday, January 23, 2010
Reactions: 
Cinta?Tuhan jadikan cinta untuk pasangan,bukan pasangan gf bf,tp antara suami isteri.Apa jadi kalau wujud jugak cinta antara gf bf?Maka wujud lah satu dunia fantasi yang penuh warna warni di infiniti.Kononnya dunia ni dorang berdua jer yg tinggal(how lame)...

Ok,kisahnya...i got 1 fren,dia kapel dr skola mnengah slama 7 taun..then kekasih dia tu tinggalkan dia bila da msuk u,sdangkan dia di pringkat sijil jer..Skarang dia sgt lagho dan terawang2 dlm dunia cinta yg x kesampaian tu...Adui,plzz la kembali ke realiti.Cinta supposed to be real,not fantasy..cinta perlu nk sambung generasi,bukan buat org lagho.The problem is dia x dpt terima hakikat,and refuse to berpijak di bumi yg nyata..tak nak kembali ke dunia realiti..Eii,actually menyampah lak ngan org cmni..bukan x de options,tp dia yg pilih nak pk ex dia tu 24/7..Lg baik dia pkir Pencipta Yang Maha Esa,dr pk ex dia tu...Kononnya,dia happy bila pk ex dia tu...

Disini silapnya bila ramai org pilih utk bercinta.Meletak kepercayaan 100% pada psangan.Aku tahu mesti ade orang akan kata aku x layak nak berceramah kat sini sbb aku x der pengalaman,tp tolong la...ak ade rasional yg tersendiri...Ruuugi sgt saper yg kapel(i'm not being prejudice,oke?).Ingatlah,dunia yg kita tinggal skarang ni real,REAL..tolong faham itu..Kalau enggan nak faham yg ni,golongan ni la yg tolong tambah patient kat tanjung rambutan tu..

Orang mesti cakap,
"eleh,dia tu ckp senangla"
"da rase baru tau"
"entah2 lg truk klau dia yg bercinta"

Aku x heran klu korang ckp sumer2 ni kat aku,sbb bukan ke tuhan x bg bercinta(kapel) dr awal lg?Oke,ak tahu ,ak bukan la islamic,aku bukan anti kapel..Zaman skarang ni,org kapel sbelum kawen..Ade yg bercinta di zaman skola..n lpas tu kawen,sbb jodoh dorang pnjang...Ingat jodoh di  tangan tuhan..Tp bg aku,jangan la bercinta masa skolah yer adik2...Pnjang lg mase..Bercinta la time keje nnt,at least time tu busy, xder la brada di alam fantasi sangat..Da stabil,trus kawen..Buat ape buang mase bercinta lama2?

Yg aku sakit jiwa sgt,
"jiwa aku terasa kosong sgt"
"klu camtu,ingat la tuhan"
"ermm..."
"brape kali pk ex tu dlm sehari?"
"all the time"
"weh,balik la ke realiti,dia da bhagia ngan org len"
"x nak.."
"kenapa x nak?"
"aku suke mcm ni"

"pelik tol"
"aku happy ade ex tu"

See?jelas kelaghoan nya?Buang mase jer aku jadik kaunselor dia ni...mule2 tu aku ikhlas la nak tolong,tp klu dia x nak tlong diri dia sndiri,so x guna la aku nk tolong pun.

previous conversation,
"aku x nak kawen"
"apsal lak?"
"x nak la.."
"eleh,kang da tua2 sok baru trasa nak kawen bile x der org jaga time tua.."
"x der la,tua nnt pk mati jer"
"nape x nak kawen?"
"x nak sakitkan org lain,sbb mmg x dpt trima org lain lg da"
"Adeh,suke ati la.."

Betapa cinta tu memudaratkan diri dia sndiri...isk3..ni la jadik klu salah guna cinta..

1 comments:

aRe LunG on January 23, 2010 at 9:44 PM said...

tue namanya ngok ngek..adei laa,ada gak orang macam nie

 

-SnoW CrystaL WorLd- Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei